Adventsactie 2018

Dit jaar wordt er, zoals gebruikelijk, in onze kerk weer gecollecteerd voor de adventsactie en wel op zondag 2 en 16 december.

Ook de verkoop van adventskaarsen was vorig jaar weer een groot succes, vandaar dat wij deze ook dit jaar weer willen aanbieden. Met de verkoop van adventskaarsen wordt gestart op zondag 18 november, maar ook zondag 2 december staan we nog met deze kaarsen achter in de kerk.

Met de opbrengst van zowel de collectes als de kaarsen steunt u de adventsactie!

In 2016 is de adventsactie een avontuur aangegaan met een aantal Nederlandse projectpartners om samen drie jaar lang campagne te voeren.

De afgelopen twee jaar heeft u ons geholpen om de partners een hart onder de riem te steken. Steeds met dat ene gezamenlijke doel voor ogen: de mens in Burkina Faso, Congo, Malawi en Rwanda die onze steun en solidariteit zo hard nodig heeft.

De projectpartners maken het mogelijk dat de mensen lokaal ondersteund worden en kunnen groeien. Help de adventsactie ook dit derde jaar om de campagne succesvol af te sluiten met elkaar.

In het kort iets over de vier projecten die gesteund worden door de adventsactie:

- Burkina Faso: Opvang en scholing aan de allerarmste vrouwen en hun kinderen.
Komend jaar wordt gestart met voorlichting over de rechten van vrouwen en kinderen.

- Congo: Het toekomstperspectief van jonge meisjes en vrouwen verbeteren middels een duurzaam netwerk van naaiateliers, naaicoöperaties en verkooppunten en alfabetisering.

- Rwanda: In Kigali (hoofdstad) leven zo’n 3000 kinderen op straat. CECYDAR richt zich op het verbeteren van de thuissituatie. Ook willen ze dit jaar gaan investeren in een eigen water- en stroomvoorziening.

- Malawi: Het bevorderen van geboorteregistratie via het programma BRAVO!
Slechts 5% van de inwoners wordt bij hun geboorte geregistreerd; zij bestaan dus officieel niet en mogen geen gebruik maken van b.v. onderwijs en gezondheidszorg.

Meer informatie over bovengenoemde projecten vindt u op de posters in de kerk.

Ook liggen er folders achter in de kerk over deze projecten en natuurlijk kunt u voor informatie terecht op hun site: www.adventsactie.nl

Namens de werkgroep V.O.M. (Vrede, Ontwikkeling en Missie),

Marjo Steenbergen en Wil Bulthuis.

Reacties zijn gesloten.